Andere films in deze reeks

Leuven '68 (2018)

In de tweede helft van de jaren ‘60 barst in Leuven een ongeziene studentenrevolte los die het land doet daveren op haar grondvesten.

Koop online
Bekijk online op Dalton.be

De Leuvense Scene (2016)

Een portret van de muziekscene in Leuven van de vroege jaren ’70 tot de vroege jaren ’80. Aan de hand van interviews met muzikanten, producers, cafébazen, managers en organisatoren.

Koop dvd online
Bekijk online op Dalton.be

Leuven Autovol & Autovrij (2015)

Hoe de auto (of het ontbreken daarvan) het gezicht van de stad, de stadsinrichting en de omvang van de publieke ruimte in Leuven beïnvloed heeft doorheen de afgelopen 120 jaar.

Koop online

De Brand van Leuven (2014)

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx vertelt het verhaal van de oorlogsmisdaad die het Duitse leger in Leuven beging in de zomer van 1914.

Koop online

Bekijk gratis
"150 Jaar Schouwburg"

In 2017 produceerde Fonk vzw, de organisatie achter bovenstaande filmreeks, in opdracht van Erfgoedcel Leuven en 30cc de korte documentaire “150 Jaar Schouwburg“. In 30 minuten krijg je via artiesten, personeel en andere betrokkenen te horen hoe het was om in de Leuvense Schouwburg te komen, er op te treden, er te werken of zelfs te wonen. De menselijke blik op de geschiedenis van een prestigieus gebouw en zijn werking in alle facetten.
Je kan deze documentaire hier GRATIS integraal bekijken.